Nymfea

Jarní dekorace domů: znáte nejoblíbenější jarní květiny?

Jakmile přijde jaro, máme chuť a energii vrhnout se do úprav či jarního úklidu. A tak se často realizujeme právě doma, kde jsme v posledních měsících kvůli počasí strávili spoustu času. Stojí za to zvážit, jaké jarní dekorace nám pomohou proměnit interiér a dodat mu během pár chvil svěží vzhled. Zjistěte, jak snadno můžete dát interiéru nový kabátek pomocí jarních dekorací.

Po nekonečně dlouhých zimních měsících již všichni toužebně očekáváme jaro. I když ho venku ještě nevidíte, můžete si ho doma přivolat pomocí jarních dekorací. Výborným nápadem pro jarní interiérový design je použití jarně kvetoucích cibulovin a pokojových rostlin. Lze z nich vytvořit světlé, veselé kompozice, které přinesou jaro do našich domovů.

Nejoblíbenější květiny pro jarní výzdobu

Pro jarní květinovou výzdobu jsou nejoblíbenější jarní cibuloviny v květináčích – narcisy, hyacinty, tulipány, modřence nebo krokusy. Můžeme je koupit nejen v květinářstvích nebo zahradnických centrech, ale také na četných trzích a dokonce i ve větších obchodních řetězcích. Další výhodou cibulovin je, že po odkvětu je můžeme zasadit přímo do záhonů na zahradě a těšit se z krásných květů následující jaro.

  • Narcisy v květináčích jsou vynikající jarní dekorací díky své atraktivní a sytě žluté barvě květů. barvě květů. 
  • Hyacinty jsou k dostání v různých barvách. 
  • Tulipány, krokusy nebo modřence – to jsou další cibuloviny, bez kterých se jarní dekorace neobejdou. 
  • K jarním dekoracím můžeme použít i pokojové jarně kvetoucí rostliny. Patří mezi ně primulky či begonie. Primulky neboli prvosenky jsou k dispozici v mnoha barvách: od bílé, žluté, oranžové, červené až po fialovou, a umožňují nám tak vytvářet jarní kompozice v různých barvách. 
  • Bohatě kvetoucí begónie jsou také ideální pro jarní výzdobu domů. Stačí umístit květináč s rostlinou do ozdobného obalu a máte doma jaro. 
  • V rostlinných kompozicích lze kombinovat různé druhy. Skvěle vypadají například narcisy v kombinaci s hyacinty nebo kytice z primulí a narcisů. 

KVĚTINOVÁ RADA NA ZÁVĚR

Při nákupu nezapomeňte rostlinu pečlivě prohlédnout a zkontrolovat, zda je zdravá a v dobrém stavu. Kupujte také rostliny, jejichž květy nejsou všechny rozvinuté, pak se z nich budete moci těšit déle. Narcisy a hyacinty je nejlepší kupovat ještě v poupěti – květy se v našich teplých domovech stejně rychle rozvinou.